Award Winning Homes

We’re proud of every project we have completed for our community. But some homes have stood out to the local industry, as representative of the highest standards of design, craftsmanship and attention to detail.

We didn’t win these awards on our own. They represent our ability to realise the aspirations of our clients, execute the creativity of their design team and work in partnership with a team of industry experts to represent the exceptional levels of quality, precision and technique we demand of ourselves and everyone we work with.

2015 Gold (Regional) | Gold Reserve (National)
Gold Award 2015

An earthquake-ravaged character bungalow in Christchurch has been replaced with this Sumner stunner. The modern family home shares the exact envelope and footprint of the original residence, but that’s where the similarities end.

The contemporary design has three bedrooms, two bathrooms and a garage positioned on the ground floor. The master with large ensuite provides a sanctuary for the owners to relax in at the end of the day. Both bathrooms exude a stylish simplicity. A freestanding bathtub offers a view of the stars at night. Great for socialising, two interconnecting living areas reside upstairs, taking full advantage of beach and cliff views. The “beach house” feel is reinforced with full-height glazing that floods the living spaces with natural light. An entertainer’s paradise, the modern kitchen caters to all kinds of occasions. A large island bench sets the scene for family and friends

to sit and talk while preparations are underway. When the night is over, the dishes can be easily tucked away in the butler’s pantry and dealt with in the morning. Plenty of storage keeps the contemporary space clutter-free. The views are a bonus. Balconies at either end of the living space provide shelter from the wind or offer all-day sun. Dining alfresco is easy and enjoyable. The exterior is characterised by two contrasting cladding elements. The north-facing Linea spine wall provides interest and a focal point that leads the eye from road access to entry. Thin projecting roof elements reduce bulk, making the house look as if it’s sitting delicately on its site.

2015 Canterbury House of the Year Gold (Regional) | Gold Reserve (National) Heart of the Home Kitchen Award (Kitchen by Ryan’s Kitchens and Joinery)
Gold Award 2015 Lifestyle Award Kitchen 2015

The gallery of this grand residence in Halswell, Christchurch, serves two purposes. It separates private and public living spaces, while allowing the owners to exhibit their extensive art collection.

Further in, the sense of light and space is breathtaking, with expansive and ever-changing views of Canterbury and the Southern Alps. Living areas are all linked, providing an open, seamless flow throughout the home. Large cavity doors mean the rooms can easily be divided when the need arises. A spacious media lounge with a big-screen TV offers residents a relaxing theatre-style experience. Thermal and energy-efficient measures have been well integrated. A contemporary gas fireplace is recessed into a natural Timaru bluestone wall in the open-plan domain. The feature wall echoes the textural elements of the home’s exterior. The stylish simplicity and quality finish to the kitchen, bathrooms and ensuites is commendable. The gallery of this grand residence in Halswell, Christchurch, serves two purposes. It separates private and public living spaces, while allowing the owners to exhibit

their extensive art collection. Further in, the sense of light and space is breathtaking, with expansive and ever-changing views of Canterbury and the Southern Alps. Living areas are all linked, providing an open, seamless flow throughout the home. Large cavity doors mean the rooms can easily be divided when the need arises. A spacious media lounge with a big-screen TV offers residents a relaxing theatre-style experience. Thermal and energy-efficient measures have been well integrated. A contemporary gas fireplace is recessed into a natural Timaru bluestone wall in the open-plan domain. The feature wall echoes the textural elements of the home’s exterior. The stylish simplicity and quality finish to the kitchen, bathrooms and ensuites is commendable.

2016 Gold (Regional) | Gold Reserve (National)
Gold Award 2015

This fine Fendalton home was built for modern family living. The generous 344sqm footprint makes great use of its suburban site. With three bedrooms, three bathrooms, three living areas and a large double garage, there’s no shortage of space here. Numerous outdoor areas are designed for entertaining and everyday relaxation.

The swimming pool will keep kids occupied through many a summer. Indoor-outdoor flow is a cornerstone of the design. The interior exudes practical yet sophisticated style. The sense of space swells in the open plan with its high ceiling. A glazed-in bridge serves the top storey while offering a bird’s eye view to the kitchen on one side and

the open-air lounge on the other. The ground floor has been beautifully designed with connected family living in mind. Glass sliders offer subtle separation when needed. The contemporary kitchen is a modern gem complete with light-filled scullery. Warming wood floors foster a lovely natural feel that connects to the home’s decking and cedar details.